REIDAR CUP 2023

1.6.2023

Amerikan Yhdysvaltojen ja Euroopan välisten luokattomien mittelöiden kiihkossa päätimme kaveriporukalla lyöda "viisaat" päät yhteen ja syntyi turnaus nimeltä Reidar Cup. Turnauksen oli määrä starttailla jo keväällä 2022 mutta pandemian ja muiden tekosyiden takia ensimmäinen jo perinteeksi tullut kilpailu järjestettiin kuitenkin 12.-14.4 2023 Mijas Golfissa Aurinkorannikolla kun kaikki oli mukamas jo maailmalla hyvin.

Kasaan saatiin raavittua lähipiiristä sekä kaverin koiranulkoiluttajan saunakavereista jos jonkinlaisia sankaria 12 kpl:tta. Karmeaahan tämä kaikki oli yhden miehen vastuulle ottaa mutta hommat kuitenkin saatiin maaliin kunnialla. Oli paitaa ja lippalakkia sekä pelaakorttia Instarammarissa (ja löytyy ne sieltä edelleen) @reidarcup

Sen verran värikäs ryhmä tasoituksilla +2 - 30.0 saapui paikalle, että päätimme pelata turnausksen hieman modifioiduilla pelimuodoilla verrattuna maailmalla pelattaviin karsintoihin. Kilpailu vietiin läpi kolmen kierroksen sekoiluna (päivä 1, 2hlö scramble, päivä 2, 2hlö best ball, päivä 3, single).

Mijas Golfissa oltiin ihmeissään kun ryhmä taistelijoita saapui ensimmäisenä päivänä paikalle päällään turnausta varten logoilla varustetut peliasut. Jollain taisi olla päällää jopa jouluaiheiset housutkin (tai no kahdella pelaajalla). Oli siinä startterilla hommaa saada pojat liikkeelle ajallaan kolmena päivänä kun kaikki pakkaantui yhtäaikaa lyöntipaikalle hurraamaan omilleen ja iloitsemaan vastustajan epäonnistumisista.

Oli hienoa nähdä kuinka omistautuneita pelaajat olivat heti alusta lähtien. Vastustajan psyykkaaminen ja buggy barin tyhjentäminen muutamaan otteeseeen kuului tietysti asiaan. Kaikkien sekoilujen, aamuihin venyneiden iltojen ja Jannen rituaalikyykkäysten laskemisien jälkeen kilpailusta tuli todella tasainen ja päättyi punaisten suvereeniin YHDEN pisteen voittoon. Ensi vuonna uudelleen ja isommin!


2023 pelajaat mänitzeri Mikko Pyykön tarkasti valitsemana

Punainen: Sami Karimerto, Mikko Suormala, Chape Reinikainen, Marko Halonen, Aleksi Valavuori, Jani Sedergren

Sininen: Miikka Salo, Juha Myllyoja, Joakim Sundberg, Glen Andersson, Janne Leppänen, Harri Salakari


REIDAR CUP 2024

30.1.2024

Tämä lähti nyt vähän hansikkaasta tämä homma...2023 kilpailu sai Aurinkorannikolla suurta huomiota ja innokkaita ilmoittautui jokaisesta suunnasta. Järjestäjien tekstiviestimuisti sekä sosiaalisen median inboksit paukkuivat täyteen halukkaista päästä mukaan kokemaan tämä hieno tapahtuma. Kaikki ei  vaan valitettavasti mahdu ja osaa ei edes oteta mukaan painavista syistä. Mänitzerimme Mikko pitää huolen, että edellisenä vuonna mukana olleet ovat etusijalla. Uudet pelaajat valitaan mukaan tiukkojen psykologisten testien sekä näyttöjen perusteella. Se, että on joku jonkin lajin maailmanmestari tms. ei vaan yksinkertaisesti riitä valintakriteeriksi näissä tansseissa.

Sen verran järjstelyistä, että kilpailunjohto on käynyt rakentavasti painostamassa lähipiireissä olevia yrittäjiä ja keskustelleet heidän roolista turnauksessa. Ei ole tarvinnut mennä edes uhkailuihin asti kun sopimus on syntynyt jo alkumetreillä. Viime vuoden tapaan pelaajille tulee paidat sekä lippalakit asianmukaisilla logoilla. Tänä vuonna paitaan saadaankin "vaivattomasti" 7 kpl:tta erinäisiä väriyhdistelmiä joita kutsutaan myös logoiksi. Sen verran sieltä tahnaa saatiin tälle virkistysseuralle, että ennen kilpailua jaettavassa lahjapaketissa on myös  Reidar Cupin logolla varustettu golfpyyhe ja kassi. Nimeltämainitsematon taho on myös kertonut lahjoittavansa Callaway merkkisiä varahauleja pelaajien käyttöön. Samille annetaan tuplamäärä tänä vuonna, että riittää Los Lagosilla (viime vuonna 6 väylään -19 palloa)

Kilpailu pelataan tänä vuonna samalla kaavalla kun edellinenkin mutta tuplasti isommalla ryhmittymällä. 24 eri kokoista taistelijaa kokoontuu siis sinisissä ja punaisissa väreissä Mijas Golfin klubitalolle 3.4.2024 noin klo 11.00. Tietenkään ei voida luvata, etteikö joku myöhästyisi vaikka Villan sijannista se ei tänä vuonna jää kiinni. Kilpailu on myös yhtä päivää pidempi pelaajamäärän kasvaessa. 1.päivä ja 2. päivä mennään scramblenä, 3. päivä best ballia ja 4. singlenä. Joukkueiden kapteenit tulevat seuraamaan pelaajien edesottamuksia tarkemmin kun NHL:n scoutit ja tekevät valinnat aina päivän päätteeksi jos pareja tarvitsee muuttaa huonon käytöksen tai luokattoman esityksen vuoksi. Mentaaliongelmissa kannattaa kääntyä Mänitzerin puoleen ja vetäytyä kulman taakse keskustelemaan asiasta. Emme voi tietenkään luvata, että nämä pysyy luottamuksellisena.

Kilpailun ensimmäisen ryhmän starttiin on nyt aikaa 17 päivää, 13 tunti ja 30 minuuttia ja kaikki alkaa olla järjestelyiden puolesta hyvällä mallilla. Osa pelaajista keskittyy olemalla hiljaa A1 osaston whatsapp ryhmässä ja osa tunnelmoi päivittäin mitä kummallisimmilla asiaan kuuluvilla ja kuulumattomilla kuvilla sekä videoilla. Muutamia pelaajia on jopa nähty juhlivan voittoa ennakkoon. Nimettöminä pysyttelevät henkilöt kertovat ryhmittymän vallanneen mm. Kankaanpäässä sijatseva Siili Bar & Terrace nimeä kantavan anniskeluravintolan. Kadulla on kuultu ainakin tämän kaltainen kiihkeä keskustelu:

Henkilö X: Paljonko poltat tupakkaa? Mänitzeri: Silleen, että menee 10€ päivässä. Henkilö X: Miten pitkään olet polttanut? Mänitzeri: 50vuotta! Henkilö X: Ajattele jos olisit laittanut joka päivä 10€ säästöön 50v ajan olisit voinut ostaa Ferrarin. Mänitzeri: No poltatko itte? Henkilö X: En tietenkään polta. Mänitzeri: No missä se sun Ferrari sitten on?

Viimeisen tiedon mukaan Vantaan kaduilla on jo huudeltu, että me ajellaan limusiinilla sitten voiton jälkeen ympäri Costa Del Solia. Jury lätkäisi tästä ankarimman mahdollisimman rangaistuksen ja nämä huutelijat saavat tyytyä sähköpotkulautoihin, tuli sitten voitto tai ei. Kyseistä seuruetta tarkkaillaan myös golfkentällä erittäin tarkasti. Tähän olemme palkanneet ulkopuolisen henkilön alan huipulta.

Tiedusteluosasto on saanut ainakin seuraavanlaisia kommentteja pelaajilta puhelimitse

Meukka: Mulla oli niin pitkä joulutauko, ettei tää pallon lyöminen tunnu eikä näytä yhtään nyt hyvältä. Onko ok jos oaan vaan vähän voimaa lisää

Marko: Kyllä mä oon yrittäny kaikkeni joukkueen eteen tehdä vaikka se on maksanut talven aikana yli 3k. Mennyt vähän liikaa aikaa luonnossa pyörimiseen

Glen: No oon käyny Samilla ottamassa pari viskiä ni eiks se riitä ihan hyvin? Kai kisan aikanakin saa jotain juoda...?

Sami: Ei Tomi oo täällä käynytkään...ainoo ketkä on käyneet ni lapset ja nekin vaan kääntymässä tossa pihassa. Palataan hei paremmalla ajalla

Juha: Tässä oon vaan töissä kattonu golfia ja fiilistelly. En jaksa ressaa ku sininen kuitenkin vie. Soittakaa Pyykölle!

Valavuori: Älkää ny häiritkö ku mulla on striimi kesken Jetin kanssa...

Jarkko: No välillä käyn Tauski Barissa heittää vähä karaokee ja keräämässä kolikoita Mummorulla kisoissa

Krisu: Tääl on kesä hei...tulkaa jo tänne...tuut tuut tuut
Chape: Mul on nyt vähän kiire mutta siipiä ja ananasta on tilattu nelinkertanen määrä. Palataan!

Lisää pelaajien ennakkotunnelmia tulossa pian..........


2024 pelaajat mänitzeri Mikko Pyykön tarkasti valitsemana

Punainen: Sami Karimerto, Mikko Suormala, Chape Reinikainen, Marko Halonen, Aleksi Valavuori, Jani Sedergren, Niki Kolehmainen, Christian Tabell, Janne Vuolukka, Jari Böckerman, Tommi Jaakkola, Tapio Helle

Sininen: Juha Myllyoja, Kristian Grönthal, Tomi "Glen" Andersson, Janne "Kyykky" Leppänen, Harri Salakari, Miikka Tamminen, Jarkko Kähkönen, Niklas Tabell, Jarmo Toivonen, Jani "Senaattori" Asunmaa, Iso A, Jani Meuronen